En vecka- nu börjar man förstå

Kom nyss tillbaka till lägenheten från en lunch med Sophie och Finn.
I dag är det en vecka sedan vi landade i Sydney. Man börjar nu förstå att vi inte har någon flygbiljett tillbaka till Sverige, utan att man ska börja kalla detta "hemma".
Beställde igår kyl, frys och tvättmaskin till lägenheten. Här tar man inte med sig taklamporna men man tar med vitvarorna. Beställde det över telefon och vi får det utkört på fredag när vi flyttar in. 
I går innan innebandyträningen så tog jag bussen ut till Mosman för att reka lite i området där vi ska bo. Kan lova att ni som kommer och hälsar på inte kommer att bli besvikna. Stranden och parken nedanför för oss är jättefin och det är inte långt dit, även om det är rätt brant. Men det finns trappor. Kommer nog bli ett och annat dopp där. Bilder kommer så fort vi är på plats.
Tog sen en promenad, som var lite längre än jag trodde, ut till Balgowlah där vi tränar. Vägen ner till Spit Bridge är mycket vacker. Träffade på en dam som jag pratade med, frågade om området och hon berättade om lite smultronställen. Tror nog att vi kan trivas på Parriwi Road.
Så till innebandyträningen. Det var roligt att träffa nytt folk även om vi inte var så många på just denna träningen. Börjar förstå varför Australiens landslag inte är så bra. I vårt lag, som är ett av Australiens bästa, spelar bara en som är född Aussie. Resten är från Sverige, Finland, Tjeckien och ett par länder till. En av målvakterna är Stefan som var med och startade klubben redan 1989. Vi tränar i en rätt så gammal och sliten sal, men det ska bli riktigt roligt att träna och kanske även på spela med laget. Helt klart ytterligare ett steg mot att få en vardag här i Sydney. Då jag inte har tränat på ett par veckor nu har jag ganska bra med träningsverk i dag.
Dagen i dag inleddes med lite jobbsökande och jag pratade faktiskt med en kvinna som eventuellt ska kalla mig på intervju för att lagerjobb. Får väl se om hon hör av sig igen.
Tog sen en promenad ner till Milson Point som ligger nere vid Harbour Bridge. Mycket vackert och jag hade kameran med mig. Tyvärr en kamera utan minneskort som satt kvar hemma i datorn. Men förhoppningsvis hinner jag komma dit fler gånger och ta lite bilder ;-)
Något som var rätt häftig var 20-30 knuttar som hade varsin asiat bak på motorcykeln och körde runt dem i Sydney. Heter tydligen Joy ride! Absolut något som måste testas.
För att sammanfatta första veckan så måste jag säga att allt har flutit på mycket bra. Efter en vecka har vi lägenhet, bankkonton, börjat träna innebandy, Sophie har börjat jobba, beställt kyl, frys och tvättmaskin och jag har ett Aussie mobilnummer. Snabbt jobbat om jag får säga det själv.
I kväll blir det nog att åka in till city för en bio.
Bilden nedan kommer från avskedsmiddagen med familjen förra söndagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0