Bondi Beach och nu Wagga Wagga

Om en knapp timme så bär det av till Wagga Wagga för min del. Ska ner och jobba där en vecka. En stad med knappa 50 000 inv. Lite skillnad från dryga 4 milj i Sydney. Ska bli spännande men samtidigt lite konstigt. Har varit en väldigt intensiv tid fram tills nu och vi har varit väldigt beroende av varandra, så att inte träffas på en vecka kommer att vara lite konstigt.
I går njöt vi av det underbara vädret med när 25 grader och strålande sol. Åkte ut till Bondi Beach. Faktiskt första gången vi var där sen vi kom till Sydney. Tog en promenad längs vattnet och sen en fika på ett café i Bondi. Tydligen satt vi sidan om någon kändis, för helt plötsligt kom där ett par tjejer som ville ta en bild tillsammans med honom. Vet fortfarande inte vem det är, men Sophie tror att hon såg honom på TV i morse. Vi lär väl få reda på det någon gång.
En vecka kvar på hösten sen är det officiellt vinter här. 1 juni- 31 aug. Hoppas på en mild vinter ;-)
Förresten så har vi nu fått datum för vårt första besök. Knappt 4 månader dit. Det är mamma och Kjell som kommer först. Ser fram emot det!
Bondi Beach!
Och från andra hållet!
Sophie på klipporna utanför Bondi!

Isbana i Sydney!

Så har då ytterligare em halv vecka passerat och det är snart helg igen. Hade en riktigt skön slappe söndag i söndags. Först lite picnic med familjen Nordesjö, vid Clontarf beach som vi ser från vår balkong. Ligger på andra sidan Spit Bridge. Var en alldeles underbar höstdag med sol och säkert runt 20 grader. Efter det blev det lite shlagerkväll med Viktor och Renee som kom över. Gick något bättre för Sverige än någon av oss trodde.
På jobb bearbetar jag just nu ett shoppingcenter som ligger i Macqaurie, och snacka om att jag blev förvånad när jag fick syn på en isbana vid foodcourten. Kan nog bli en runda dit någon gång när man får lite Sverige abstinens.
Nästa vecka bär det av till Wagga Wagga för min del. Åker på söndag och kommer hem på fredagen. Vi ska ner och försöka jaga in lite nya kunder till biografen där nere. Lär bli kalla kvällar och nätter. Har varit frost där ett par nätter redan. Ska bli skoj att se ett nytt ställe, men ser inte fram emot kylan. Nu när det äntligen har blivit lite varmare igen i Sydney.
Har också hunnit ha bilen på en första service. Ingick en gratis service efter 100 mil för en koll. Kanske inte så nödvändigt, men det som var bra var att dom hade tvättat och städat bilen. Inte direkt något dom gör när man lämnar in bilen på service i Sverige.
I morgon blir det lite drinkar och mingel med SYP ( Sydney Young Proffesionals) på Republic Bar i CBD. Har inte mycket koll på vad det är, men det blir nog bra.
Sen på fredag ska jag ut och fira med mixlaget ( innebandyn). Vann ju finalen mot Vipers och även om jag inte var med i slutspelet så får man ju vara med och fira och hylla dom andra.......
Grillar vid Contarf beach. Ida såg till så att jag gjorde rätt........

Go Swans!

Så har man varit på sin första AFL match. Swans mot Port Adelaide. Jag och Sophie fick sitta med Sibellas pappa som är en inbiten Swans fan. Han förklarade regler och nu när man fattar spelet är det ett riktigt roligt och varierande spel. Dock är matcherna ganska långa, ca 4x30 min och även om 11 grader som det var när matchen slutade inte är svinkallt så kändes det just svinkallt. Man har väl redan vant sig med högre temperaturer. Halva matchen var ganska jämn men sen sprang Swans ifrån och vann ganska enkelt. Här kan ni se när Swans gör mål, från var vi satt!
I dag blir det lite picknick på andra sidan Spit Bridge, vid Clontarf stranden med familjen Nordesjö. En strand som vi ser från vår balkong. Sen blir det nog lite Shlagerkväll här hos oss. Dom visar tydligen Eurovision på SBS, en tv kanal com vi har. Dom brukar visa Premier Leuge och annat från Europa där.
Go Swans!!

Vinter!?!?

Det har snackats väldigt mycket om vädret här de senaste dagarna. Tydligen de kallaste maj dagarna på 50 år. Det har visats snö från Blue Mountains och alla klär sig i jackor, vantar och mössor. Själv har jag inte ens tagit fram jackan än. Lägsta temperaturen här i centrala delarna har varit nere runt 7-8 grader på nätterna, men i de västra delarna har det varit nere på 2-3 grader. Tydligen inte bara Europa som får ovanligt kalla vintrar nu för tiden. Global uppvärmning. Hmmmm!
Men som ni ser ovan så är det fortfarande ok temperaturer på dagarna. Och 8-10 grader nattetid på senhösten kan vi väl klara av.
Däremot ser jag inte fram emot veckan som vi ska jobba i Wagga Wagga som ligger 7-8 timmars bilresa från Sydney. Där har det varit under 0 ett par nätter nu, och med isoleringen dom har här så är det säkert svinkallt på hotellrummen. Får hoppas att dom sydliga arktisvindarna slutar blåsa tills dess.
Sophie är iväg på bio ikväll och jag sitter här hemma och tränar på Call of Duty, Modern Warfare 2. Köpte spelet i veckan. Tydligen ska chefen ta med sitt PS3 till Wagga Wagga och när dom var i Canberra så spelade dom just Call of Duty på kvällarna. Så måste ju träna upp mig nu :-) Kan bli en kall men intressant vecka i Wagga Wagga....
Var lite sugen på att hänga på Viktor ( en svensk kille som kom hit strax efter oss) och hans kompisar ut ikväll, men kände sen att jag behövde en kväll på soffan. Ska nog kolla Sverige-Tjeckien i VM-semin vid midnatt,via nätet.
I morgon ska vi träffa Gill och Pete på dagen och sen på kvällen ska vi på vår första AFL match med Sibelle och Steve. AFL heter ligan för Fotboll med Aussierules. Ska se Swans mot Port Adelaide. Kommer nog bli riktigt häftigt.
Träffade ett nytt svenskt par igår. dom har bott här i Sydney i 5 år. Fick kontakt med dom genom pappa som brukar vandra med deras kompis mamma. Fick god mat och många nya tips.
Nu blir det tillbaka till Call of Duty.
Cheers!

2 år, 2 månader, 2 veckor!

Ja, nu är det nog 2 veckor sedan jag skrev här.
2 år står för att vi hade 2 årig bröllopsdag i måndags, samma dag som vi hade 2 månader i Sydney. Så nu förstår ni inläggets titel.
De två senaste veckorna har varit hektiska. Jag har kommit igång med jobbet och även om vi inte börjar förrän vid 10 så har jag en timmes bilfärd till det område som vi bearbetar just nu. Det är området söder om flyplatsen. Cronulla, Miranda, Sutherland m.m. Sen är det samma sak på kvällen, en timme i bilen hem. Så det blir ganska långa dagar.
Har träffat mycket nytt folk de senaste veckorna, riktigt kul. I lördags hade vi en helnatt på stan och var nog inte hemma förrän vid 5 på morgonen. Var ute för att fira min födelsedag som ju var förra veckan. På dagen hade vi först varit och fikat med ett par från London som nyss har flyttat hit. Så dom följde med ut sen på kvällen, tillsammans med några andra vi har träffat. Så det blev en riktigt kanon kväll/natt.
Söndagen blev dock lite lugnare, var nog inne så gott som hela dagen. På söndagen var det mors dag här i Australien.
Har nu bokat flyg och hotell för en tripp till Moolooloba i mitten av juni. Var ju där Sophie bodde när hon pluggade på Sunshine Uni för 4 år sedan. Ska bli roligt att komma dit igen och skönt att få komma iväg på lite minisemester.
Nu ska jag snart dra iväg till jobb. Lovar att vara lite flitigare i uppdateringen igen.....

RSS 2.0