Otroligt, underbart, makaslöst!

Vilken kväll, natt och morgon, nästan för bra för att vara sant.
Först och främst var jag på en mycket trevlig jobb intervju i går på förmiddagen. Det var på Star Media Platinum. Ville inte berätta för mycket utan vänta berätta till jag visste mer. Allt gick mycket bra och det lät lovande. Jobbet är att sälja reklam för olika biografer. Filmsnuttar innan filmerna på 15 sek.
Sen på kvällen var det dags för konsert på operahuset. Först tog jag och Sophie ett glas skumpa och åt en liten bit mat ( mycket liten, se bilderna)
Konserten var bra och det var häftigt att för första gången vara inne i Operahuset. Lite patriotisk blev man ju när man tänker på var kaklet på utsidan kommer ifrån. Så redan där hade allt det otroliga börjat.
Inte utan att man sen hade lite svårt att sova innan man strax innan 4 steg upp för att via nätet kolla Mora-Rögle. Funkade helt klockrent och dessutom slutade det efter viss spänning med en underbar vinst. 3 matcher kvar i kvalserien och Växjö och Rögle på elitserieplats. Smaka på den. Inget jag hade trott på om man hade sagt det för några veckor sedan. Men Rögle är Rögle. Nu hoppas jag på underbar stämning och att man hakar av SSK i Lindab på söndag. Gör mig nu stolt AIA.
Sen för ca 30 minuter sedan hände det otroliga. Rekryteringsfirman ringde och sa att jag fick jobbet på Star Media. Jag är superglad och det känns verkigen skönt att nu ha ett datum för när jag börjar jobba igen. Den 12 april är det dags! I måndags var första dagen som jag började tvivla lite och hade en liten gnutta hemlängtan. Men sen i tisdags vände allt och det ringde på luren stup i kvarten om intervjuer. Så jag har faktiskt ett par till, men jag tror att jag avbokar dem och bara njuter nu sista tiden som arbetssökande :-)
I love Sydney. På 3 veckor, för i går var det 3 veckor sedan vi kom hit, så har vi fixat boende, telefon, bank, innebandylag och nu jobb till mig. Hoppas nu att få surfa vidare på denna positiva känsla.
Nu är det bara köpa bil som finns kvar på listan ATT GÖRA!
I kväll blir det att fira med ett par öl när jag ska träffa grabbarna i SMISK för första gången.
Nu lite bilder! Tack alla som läser och kommenterar! Det är superkul att få dela med sig av vårt underbara äventyr här i Sydney.
Taget från Sophies kontor igår, där på Jones Bay Wharf ligger mitt nya kontor.
Skumpa i The Rocks
Inte mycket, men mycket gott. Fick smaka ett par mycket goda viner och till höger är det känguru
Inne i operahuset innan konserten!
Sophie i pausen. Harbour Bridge i bakgrunden
The one and only Sydney Ophera House!!

Modoröv och Fitness First

Vilken morgon. Det första man får se är att Rögle slår tillbaka Foppas Modo med 2-1 uppe i Övik. Vad ska nu Mr toffla hitta på? Är det så att denna gången sitter jag och firar på andra sidan jorden medans pappa är på plats i hallen och firar elitserieplatsen? Tror nästan att det kan bli så. Tror nog att klubbledningarna i vissa klubbar skakar nu. Tänk om Rögle och Växjö skulle gå upp. Hur skulle det se ut. Leksand, Möff och Modo i allsvenskan. Ska vi stänga elitserien då? ;-)
Måndagen bjöd inte på speciellt mycket. Istället var det med lätta steg som jag gick upp till Fitness First här i Mosman för ett första träningspass. Vi skrev in oss där i går och premiären för mig blev alltså idag. Blev ett bodypump pass. Får se hur det känns på innebandyträningen ikväll.
I morgon är det så dags för konsert i Operahuset. Ska bli mycket spännande. Konserten heter: Edo Contucts Beethoven " The voice of Ecstasy". Häftigt!
Sen på torsdag är det dags för träff med SMISK ute i Manly. SMISK står för Svenska Män I Sydney Klubben. Dom träffas en gång i månaden över några öl.
Men det viktigaste idag var alltså: Modo-Rögle 1-2 :-)
Just det, Sophie var ute på lunch idag, med en tjej som vi träffade när vi var ute och tog en öl. Hon och hennes man ska ta med oss på vinprovning nån dag. Sen hade hon tydligen många bra tips om vad man kan hitta på. Hon är Aussie och hennes man från Irland.
Vem ska hoppa in och rädda Modo nu?

Ny fågel!

Har nyss skypat med Daniel, Jessica och Oliver.
Strax innan dök en rätt stor fågel ner och satte sig på vår balkong. Se bilderna. Och nej pappa, den är inte uppstoppad :-) Det är en kakadua. Dom för ett fruktansvärt väsen men är rätt fina!

Val, innebandy och formel 1

Började morgonen idag med lite skype med " Grand Hotel Höganäs" där Agneta, Rickard, Ida, Andre, Maggan och Nisse fanns på plats. Fick även se lite av Snövit. Inte utan att man saknar henne.
I fredags spelade innebandylaget match mot Glebe som är den största rivalen här i NSW New South Wales). Spelade inte själv men det var en spännande match att se och efter som att vi vann var det extra kul. Vi ledde med 2-0 men släppte upp dom till 2-2 innan avgörande 3-2 målet kom. Var en välspelad och spännande match, men måste säga att det tilläts en hel del mer slag mot klubborna än hemma i Svedala. Extra kul att vi vann då det har införts ett speciellt pris som vi ( NB Stingrays) och Glebe ska spela om en gång om året. Detta var första gången. Vi möter dem igen nästa helg, men då är det "bara poäng" som står på spel. Efter matchen blev det ett par kalla med laget innan det bar hemåt.
Däremot fick jag göra min innebandy debut i gårdagens mixmatch. Mix serien är en serie där man måste ha med minst en tjej i varje match. Vi vann med 10-3 och jag fick göra ett mål och ett par assist. En ganska lugn och lagom premiär. Blir nog hårdare på tisdag då det blir första riktiga träningen och om jag får spela på lördag mot Glebe.
I går hade dom val här i NSW och som jag skrivit tidigare så måste man rösta för annars får man böter. Något som jag nu har fått bekräftat från ett par olika håll. Det blev skifte från röd till blå ledning (Labor till Liberals). Något som nog är väldigt populärt här i Mosman.
Efter innebandymatchen var jag och Sophie inne på Paddington Markets. Var en ganska blåsig och lite kylig dag igår, så vi blev inte så långvariga. Tog sen en väldigt god Thai middag inne i Mosman.
Det är Formel 1 premiär i Melbourne idag. Denna gången är jag inte på plats, men nästa år hoppas jag att pappa och Agneta är på besök vid denna tiden och då lär vi vara på plats i Melbourne. I dag blir det att se det på TV.
Hoppas på lite mer skype ikväll. Nu är det ju " bara" 9 timmar i tidsskillnad.
Sophie skypear med " Grand Höganäs"

Snart helg!

Så var det fredag igen. Varit här i över 2 veckor nu och det är väl dags att sluta räkna och bara inse att det är här vi bor nu. :-)
Åkte in och mötte upp Sophie i North Sydney igår när hon slutade jobba för att åka in till City och kvälls shoppa lite. Dom har något som kallas " Thursday night shopping" varje vecka. Rätt häftigt att ha så nära till så bra shopping. Även om det inte är helt billigt.
I kväll är det innebandy match men det blir nog inte spel för mig trots allt. Registreringen är inte klar och dom hade redan fullt lag så det var inget som behövdes stressas med. Får bara hoppas jag hinner få 5 matcher innan slutspelet så att jag får vara med där. Men jag ska nog med och titta i kväll. Kan ju vara kul att få se hur spelet är.
Annars inte mycket nytt just nu. Snart helg och vi får hoppas att det fina vädret håller i sig så att Sophie också hinner få lite sol. Det är val här i NSW på lördag. Här är det inte bara en rättighet att rösta, utan en skyldighet. Man kan vad jag har hört tydligen få böter om man inte röstar. Ska kolla upp om det stämmer.
Snart är det bara 8 timmars tidsskillnad mellan Sverige och Sydney. Till helgen ställer ju ni fram klockan till sommartid där hemma och sen nästa helg ställer vi tillbaka tiden till vintertid. Så under en vecka är det 9 timmar och sen 8.
Bilderna är tagna från vår balkong. Håll till godo!
Gott natt på er där hemma och god morgon till er här i Sydney!
Utsikt från balkongen
Mer utsikt
Parriwi Road som går ner till Spit Bridge
Nort Head, dvs norra delen av öppningen in till Sydney Harbour.

Vardagen börjar sätta sig

Tillbaka efter en mysig kvälls picknik på stranden. Har nyss skypat med pappa. Funkade perfekt.
Ja, nu har vi fixat så gott som allt runt bostad och det vardagliga som måste fixas.Själva bostaden, hemtelefon, Internet, hemförsäkring, tv m.m. Väntar nu bara på T-box som är en box för att kolla internet genom TV:n och för att kunna beställa hem filmer m.m.
Nästa på listan blir nog att skaffa bil. Men förhoppningsvis löser det sig lite av sig själv. I går var jag på en jobb intervju på en bilfirma här i närheten. Dom behöver en ny säljare och jag hoppas på att dom ringer i början av nästa vecka för att jag har fått jobbet. Blev intervjuad av en Irländare och en Skotte som var supertrevliga. Trivdes verkligen där på en gång.  Har också blivit erbjuden att jobba som allt i allo hos en kille i östra Sydney. Han har också en gård som han behöver hjälp på ibland. Då åker man dit och stannar där ett par dagar. Har blivit erbjuden att börja på måndag. Får se lite hur jag ska göra. Samtidigt som jag tror det hade varit kul så hoppas jag mer på säljarjobbet då jag trots allt är ganska trygg i säljarrollen. Får se efter helgen vad som händer.
Ska förresten troligtvis spela min första match med innebandylaget på fredag. Toppmatch mot värsta rivalen. Hoppas få göra något byte och få känna på det. Lovar att skriva om det efter matchen.
Nästa vecka ska vi på konsert på operahuset. Det är symfoniorkestern som ska spela. Fick biljetter av familjen Nordesjö som gav oss dem som " välkomna till Sydneypresent". Vi blev jätteglada och ser verkligen fram emot det. Vi har båda varit vid operahuset ett par gånger men aldrig varit inne. Och att dessutom få gå på konsert. Kul!
I går kväll var vi ute och tog ett par öl men Sophies kolleger. Trevligt att få prata med dem lite mer avspänt utanför kontoret. Trevliga grabbar.
Nu ska jag sova några timmar för att sen försöka se Rögle-Mora över nätet. Ska funka nu när vi har internet via kabel. Håller tummarna. Ser fram emot att få höra AIA igen.
Kör hårt Rögle. Dags med 3 poäng nu.
Bild på huset där Sophies kontor ligger, tagen från vår lägenhet. Ligger ca 5 km från oss.

Vi har internet och solen är tillbaka :-)

Vi har äntligen internet igen. Och solen är tillbaka efter några dagar med väldigt mycket regn! Nog när 30 grader idag.
Så nu är det bara att SKYPA SKYPA SKYPA :-)
Tog mitt första dopp i havet idag och låg sen och njöt ett tag på stranden.
Har en hel del mer att berätta, men det får nog bli senare idag. Ska upp till butikerna i Mosman och leta upp en TV kabel och sen när Sophie kommer hem från jobb blir det nog lite kvällsmat i parken som ligger här nedanför oss.
Hörs snart igen!
Bilden är tagen på vår balkong!
Vårt hus nerifrån parken/stranden. Vår balkong är näst längst upp på höger sida.

Blötaste dagen på 27 år

Som sagt, det kan regna i Sydney också! Tydligen hade vi den blötaste mars dagen på 27 år i helgen. Även denna måndag började med störtregn men nu börjar det lugna sig. Ska bli sol och strandväder igen senare i veckan. Härligt!
Efter att ha lämnat tillbaka hyrbilen idag så ringde jag en kille som jag fick tips om av tjejerna på Europcar. Så i eftermiddag ska jag ta mig ut till Watson Bay och träffa honom. Han har lite jobb till mig och sen kunde han eventuellt hitta ett säljjobb till mig. Verkar lite för bra för att vara sant, men ska åka ut och höra vad han har att säga. Jobbet som jag var på intervju för i fredags kan jag få, men då MÅSTE vi köpa bil NU och det känns som lite väl mycket pengar att bara stressa iväg och köpa första bästa bil. Så ska se vad mötet i eftermiddag ger innan kan bestämmer mig.
Gick ju tyvärr inte så bra för Rögle i lördags, men desstu bättre så vann ju HIF supercupen genom att slå tillbaka MFF. Så lite tröst fick man.
Hoppas nu att våren når er därhemma snart. Ljust har väl kommit och ni har ju en härlig sommar att se fram emot. Sen när mörkret kommer igen så tar ni och kommer ner till oss i Sydney och får uppleva en höst eller vinter med värme :-) I kväll flyttar vi in i lägenheten på riktigt. Så nu är det bara att dyka upp :-)
Kan dröja ett par dagar innan jag får tillgång till internet nu, får hoppas att dom kommer och kopplar in som dom lovat. Men dom kommer tidigast onsdag. Så i värsta fall blir det ingen uppdatering på ett tag. Men jag lovar att återkomma ASAP!
Ida och Lovisa tittar på Pettson och Findus.

Bilder och video Parriwi Road

Har nu tagit lite fler bilder och gjort ett par videos. Håll till godo!
I dag har vi varit och storhandlat och sen kom Finn, Mara, Ida och Lovisa på fika och för att se hur vi bor. Sophie bakade kladdkaka efter att vi till slut hittade vanlijesocker och Kakao i affären.
Efter lite Wii och video så stannade dom också på middag. Roligt att få inviga köket. Om ni undrar varför vi satt inne så kan jag berätta att det även idag har regnat ganska mycket. men dom har utlovat bättre väder till veckan. Så förhoppningsvis kan inviga "vår" strand i veckan.
Fika med kladdkaka :-)
Kladdkakan!
TV hörnan
Tryck på länkarna nedan för att komma till filmerna.
film
film
film
film
film
film

Runt halva Sydney och IKEA

Så har vi då gjort det patriotiska besöket på IKEA. Tyvärr blev det lite av en besvikelse. Även om det påminner en del om Sverige, och man kan hitta lite Svensk mat, så var vi ganska överens om att det var slitet och vi förstår absolut varför dom planerar två nya varuhus runt Sydney. Dessutom var det mycket dåligt skyltat, i alla fall från det håll vi kom. Vilket förvånar oss en del. Nä, det blir nog inte fler besök där, utan vi väntar nog på det nya varuhus som väntas öppna i vår. ( australiens vår). Men givetvis handlade vi lite ändå!
När vi sen kom tillbaka till vårt grannskap begav vi oss till Balgowlah som ligger väldigt nära vår nya bostad och inhandlade tråkiga med nödvändiga redskap så som dammsugare m.m. Vi var åter igen lite patriotiska och valde en Elektrolux. :-)
Har nu kommit ganska bra på plats i nya lägenheten och nu återstår pillet med sladdar och annat smått och gott. Vi bor kvar i vår tillfälliga bostad fram till måndag. Sen flyttar vi det sista och kan då äntligen koppla av och påbörja något som liknar en vardag. Ska bli skönt.
Om någon känner för att skicka ett brev eller kanske något litet paket med något gott i ( läs lösgodis) så är vår adress:
Sophie and Mikael Fjellsén
21/5 Parriwi Road
Mosman
2088 NSW
Australia
För att trösta er därhemma som längtar efter sommaren så kan jag meddela att det ibland regnar även i Sydney. I dag har det varit vad man kan kalla riktigt skitväder, men regn så gott som hela dagen. Men det gör ju inte så mycket när man sitter i bilen stora delar av dagen :-)
I morgon ska vi först till ett stort köpcenter som heter Warringah mall och ligger några km från där vi bor, sen blir det att fortsätta fixa i lägenheten och på eftermiddagen får vi vårt första besök bestående av Sophies kollega Finn med familj. Ska bli roligt att få visa dem vår bostad.
Nu blir det att kolla lite film och sen blir det god natt. Hoppas det går bättre för Rögle i dagens match mot Tälje än vad det gjorde mot Växjö. Blev ju tyvärr förlust sist. Därför ville jag inte nämna något om det i gårdagens inlägg.
Hoppas kunna lägga upp lite nya bilder och kanske en film i morgon, vi får se!

21/5 Parriwi Road

Det är vår nya adress.
Idag fick vi äntligen vår lägenhet. Efter att ha hämtat ut hyrbilen i morse och lite väntan hos agenten fick vi äntligen nycklarna och vi kunde åka ut till lägenheten och möta upp våra saker. Flyttkillarna var redan på plats och efter lite letande efter rätt ingång m.m så började dom ösa upp våra grejer. Ja, ösa var verkligen vad dom gjorde. Det tog inte långt tid innan dom var borta igen.
Nu är vi tillbaka i vår tillfälliga bostad, men vi har redan hunnit fixa mycket i lägenheten och i morgon blir det att fortsätta. Får nog bli en runda till IKEA också. Nu när vi har bil och allt. Köra på vänster sida börja sätta sig nu, men helt klart var jag på väg ut i fel fil ett par gånger i början. Fick en riktigt fin bil också då den vi egentligen skulle haft inte var klar. Fick en Audi A4 kombi. Lär knappast ha råd att lösa en sådan själv, men kul att få ha den några dagar.
När det gäller min intervju idag så gick det bra, men jag återkommer med vidare info. Dom vill absolut att jag ska börja, men jag tvekar. Berättar mer om detta senare i helgen. Nu ska vi se till att sova efter en lång men riktigt rolig dag. Nedan liter bilder från lägenheten. Kommer mer när vi har bättre internet och har hunnit fixa mer i lägenheten. Men vi tror verkligen att vi kommer trivas och nu när vi har bostad så är ni välkomna att hälsa på när som. :-)
Uppifrån och ner:Vårt fina kök!, Blivande gästrum, Sophie packar upp, TV/ Vardagsrum, Vårt sovrum
Kommer som sagt bättre och större bilder senare, men håll till godo så länge!

Lugnet före stormen

Ja, i dag blir det relativt lugnt innan det blir fredag och därmed en dag med fullklottrat schema.Återkommer med schemat senare i detta inlägget.
I går när Sophie kom hem efter jobb så blev det lite Tacos innan vi tog tåget in till city för att kolla bio. Faktiskt kom det lite regn, men det är ok för det är ju varmt ändå. Och då passar ju en bio ännu bättre. Inget lösgodis men väl lite popcorn. Vi valde att kolla på en film som heter " No strings Attached". Den har tydligen inte haft premiär i Sverige än, men jag kan varmt rekommendera den. Det blev många skratt. En lättsam och rolig film.
I dag är det St Patricks day, något som firas ganska mycket här i Australien, så i kväll blir det nog ett par öl på nån pub för att ladda upp för morgondagen.
Så tillbaka till morgondagens schema. Så här ser det ut.
05,00 Följa Rögle- Växjö på nätet
7,30 Tåget till Artarmon/ Europcar
08,00 Hämta hyrbil
09,00 Skriva kontrakt på lägenheten
10,00 Möta upp lastbilen/ Containern med våra saker
10,00 Leverans av kyl,frys och tvättmaskin
10,00- 14,00 Packa upp våra saker och köra Sophie till kontoret
15,00 Intervju i Belrose ca 25 min från vår lägenhet
17,00 - Packa upp och fixa
Så nog behöver vi en stänkare i kväll ;-)
Fick i dag också en inbjudan till välkomst drinkar med Sophies kolleger på tisdag. Ska bli kul!
Ni som har FB och vill följa bloggen kan gå in på bloggens FB sida och trycka like, så kommer ni att få uppdateringar om nya inlägg. Har lagt dem på min egen wall fram tills nu, men det känns lite som att tvinga på bloggen på folk, så hädanefter lägger jag bara notiser om inlägg på bloggens egen sida.
Klicka in här eller gå till bloggens startsida och tryck på like knappen i FB rutan.
Denna bloggen är som jag skrivit tidigare till för att familj och vänner ska kunna följa vårt liv här i Oz, men givetvis är alla välkomna hit och skulle någon annan hitta hit så är ni alltid välkomna att kommentera eller mail [email protected] om ni har frågor eller behöver råd och tips om Sydney eller om att bo och leva i Sydney. Vi hjälper med glädje till!
Nu ska jag iväg och möta upp Sophie för lite lunch, sen blir det in till stan för att hämta ut mitt bankkort som dom inte hittade när vi hämtade Sophies.
Nästa inlägg hoppas jag få inleda med ett stort YES efter 3 poäng hemma i Lindab Arena. Kämpa Rögle!
Trodde aldrig att detta lag skulle ta sig till kvalserien, nu hoppas jag dom överbevisar alla igen.

Intervju!!

Var bara tvungen att lägga in ett nytt inlägg med denna underbara nyhet. Ska på min första jobb intervju här i Australien på fredag. Ringde på ett lagerjobb i morse och nu ringde dom tillbaka för att bestämma tid för en tid för intervju.
Som Sophie sa: " Allt händer på fredag" :-):-)
Håll tummarna för mig.
Hade väl egentligen inte tänkt söka aktivt riktigt än, men att få lite referenser och arbetslivserfarenhet här i Oz redan nu skulle ju inte vara helt fel.

En vecka- nu börjar man förstå

Kom nyss tillbaka till lägenheten från en lunch med Sophie och Finn.
I dag är det en vecka sedan vi landade i Sydney. Man börjar nu förstå att vi inte har någon flygbiljett tillbaka till Sverige, utan att man ska börja kalla detta "hemma".
Beställde igår kyl, frys och tvättmaskin till lägenheten. Här tar man inte med sig taklamporna men man tar med vitvarorna. Beställde det över telefon och vi får det utkört på fredag när vi flyttar in. 
I går innan innebandyträningen så tog jag bussen ut till Mosman för att reka lite i området där vi ska bo. Kan lova att ni som kommer och hälsar på inte kommer att bli besvikna. Stranden och parken nedanför för oss är jättefin och det är inte långt dit, även om det är rätt brant. Men det finns trappor. Kommer nog bli ett och annat dopp där. Bilder kommer så fort vi är på plats.
Tog sen en promenad, som var lite längre än jag trodde, ut till Balgowlah där vi tränar. Vägen ner till Spit Bridge är mycket vacker. Träffade på en dam som jag pratade med, frågade om området och hon berättade om lite smultronställen. Tror nog att vi kan trivas på Parriwi Road.
Så till innebandyträningen. Det var roligt att träffa nytt folk även om vi inte var så många på just denna träningen. Börjar förstå varför Australiens landslag inte är så bra. I vårt lag, som är ett av Australiens bästa, spelar bara en som är född Aussie. Resten är från Sverige, Finland, Tjeckien och ett par länder till. En av målvakterna är Stefan som var med och startade klubben redan 1989. Vi tränar i en rätt så gammal och sliten sal, men det ska bli riktigt roligt att träna och kanske även på spela med laget. Helt klart ytterligare ett steg mot att få en vardag här i Sydney. Då jag inte har tränat på ett par veckor nu har jag ganska bra med träningsverk i dag.
Dagen i dag inleddes med lite jobbsökande och jag pratade faktiskt med en kvinna som eventuellt ska kalla mig på intervju för att lagerjobb. Får väl se om hon hör av sig igen.
Tog sen en promenad ner till Milson Point som ligger nere vid Harbour Bridge. Mycket vackert och jag hade kameran med mig. Tyvärr en kamera utan minneskort som satt kvar hemma i datorn. Men förhoppningsvis hinner jag komma dit fler gånger och ta lite bilder ;-)
Något som var rätt häftig var 20-30 knuttar som hade varsin asiat bak på motorcykeln och körde runt dem i Sydney. Heter tydligen Joy ride! Absolut något som måste testas.
För att sammanfatta första veckan så måste jag säga att allt har flutit på mycket bra. Efter en vecka har vi lägenhet, bankkonton, börjat träna innebandy, Sophie har börjat jobba, beställt kyl, frys och tvättmaskin och jag har ett Aussie mobilnummer. Snabbt jobbat om jag får säga det själv.
I kväll blir det nog att åka in till city för en bio.
Bilden nedan kommer från avskedsmiddagen med familjen förra söndagen.

Röglevinst och innebandyträning!

Vaknade vid 5 och satte mig vid datorn för att följa Rögles kvalseriepremiär på hd.se. Har just nu för dåligt internet för att se den på S24. Och vilken match det blev. Rögle kvitterade med 9 sekunder och avgjorde sen snabbt i förlängningen! 7-6 och 2 underbara poäng. Fick lite sms rapporter från Saloon via pappa. Tror nog att det var livat där! Rögle vi ger oss aldrig! Familjen Johansson var framträdande i Rögle denna gång. Härligt. Också kul att Brendheden fick göra mål igen. Detta var verkligen en go start på dagen.
I kväll ska jag göra min fösta träning med mitt nya innebandylag. Northern Beaches Stingrays. Spelar i den så kallade " Elitserie" och är obesegrade. Vann i lördags med 11-2. Ska bli skoj, men jag är riktigt nervös. Har inte min klubba än men cochen trodde att någon kunde låna mig en klubba. Hoppas dom inte har för höga förväntningar. ;-) Ska in och handla träningsshorts och skor under dagen.
Nedan hittar ni en bild från vår lägenhet som vi ska flytta in i på fredag. Bilden är från annonsen, kommer fler till helgen. Ska skriva kontrakt kl 9 på fredag och sen kommer containern med våra grejer vid 10. Ska bli härligt att få komma på plats på riktigt.
Detta kommer man att sakna, men jag vet att ni tar ton för mig också. Angel Island Army, Sveriges stoltaste!

Söndag på Beachen i mars månad

Efter att Sophie hade jobbat några timmar i går så åkte vi ut till Mosman för att bekanta oss med vårt nya grannskap. Känns som att det absolut ska gå att trivas bra. Blev en runda till Balmoral beach också som ni kan se på bilderna. Balmoral Beach ligger inte långt från vår nya bostad, även om vi har en annan strand som ligger ännu närmare. Den heter Chinamans Beach och är mycket mindre och lugnare.  Men där har vi inte varit och rekat än.
Sophie tog sig ett dopp. Riktigt skönt tydligen. Mina badbyxor ligger lagrade med våra möbler vilket jag inte kom på förrän det var för sent. Men jag får trösta mig med att jag nog hinner ta ett dopp en annan dag ;-) Nära 30 grader och solsken i mars. Inget man är direkt van vid som svensk.
Idag måndag hoppas vi kunna skriva på hyreskontrakten och vi ska in till vår bank för att hämta våra bankomatkort. Eventuellt blir det en runda inom Department of Immigration också för att få visumstämplar i våra pass.
Just nu är det söndag i Sverige, men för oss är det måndag morgon så det är idag som Rögle spelar sin premiär i kvalserien. Har för dålig uppkoppling i denna lägenheten för att kunna se matchen, men får följa den via Swehockey. Kämpa nu Rögle.
Tyvärr pappa, vi har inga dunjackor med oss ;-)!!

Soliga Sydney!!

Efter två ganska mulna dagar, vilket inte gjorde något då vi hade mycket att fixa, så har solen återkommit till Sydney. Nu känner man igen den skinande staden!
Äntligen har jetlagen börjat lägga sig så man vaknar inte pigg som en nötkärna mitt i natten längre. Nu i morse vaknade jag faktiskt inte förrän 7,30 vilket är rekord så här långt.
Gårdagen ( lördagen) startades med en tidig frukost med utsikten över Sydney med en stigande sol i horisonten. Sen tog vi för första gången sen vi kom hit över bron in till centrala Sydney för lite shopping av sommar och buisnesskläder. Det var härligt att få på sig shorts och havaianas som en riktig aussie.
Vi tog sen båten ut till Manly där vi slog oss ner på en bänk med lite nyinköpta jordgubbar och bara slappade. Efter en kopp kaffe på ett lite café så påbörjade vi en promenad mot Fairlight där Sophies kollega Finn bor. Då ringde plötsligt telefonen med vårt Aussienummer, vilket inte har hänt så ofta än. Det var mäklaren för den lägenhet som vi förhoppningsvis får som meddelade att ägaren hade godkänt oss. Så nu är det klart. Vi flyttar in i slutet av kommande vecka. Det ska bli underbart att få ett eget hem med egna möbler!
Promenaden vidare till Finn och Maria blev nu mycket enklare. Vi skulle dit för att hämta vår väska som vi lämnade där när vi var och rekade i december. Dom hade fullt med vänner på besök och vi blev bjudna på en god lax pasta och bubbel. Mycket trevligt och gott. En av de som var på besök var Ann som tidigare hade bott två år i Sydney. Det är bra och skönt att kunna få tips och vägledning av folk som redan bor eller har bott här. Gör allt lite enklare. Det är ju trots allt ganska mycket nytt ändå.
ust nu är Sophie uppe på kontoret och jobbar undan lite och jag tvättar och städar lite. Sen blir det nog en första runda till beachen eller nåt.
Såg att en Helsingborgare vann Melodifestivalen. Inte min favorit kanske men han är ju trots allt från Hbg, så det var väl bra.
Ser fram emot kommande vecka. Ska försöka uppdatera med lite bilder från lägenheten så fort vi kan.
Får bli lite mindre strolek bilderna från gårdagen då vår internetuppkoppling här är mindre bra. Men klicka på dem så blir dom lite större.
Sophie på Manly promenaden Hemma hos Finn och Maria Soliga Sydney!

Har vi hittat vårt hem?

Efter att ha tittat på ett gäng olika ställen idag har vi nu bestämt oss för en lägenhet på Parriwi Road på Mosman.
Vi blev först godkända för en annan och för en timme sedan stod vi här och valde mellan två stycken lägenheter, men valde efter magkänsla, hoppas vi gjorde rätt.....
Vi har blivit lovade av agenten, får bara hoppas att det är ok med ägaren som bor i Kina. Enligt agenten är det inga problem och nu när vi har tackat nej till den andra får vi bara hoppas att det stämmer.....
Så förhoppningsvis flyttar vi redan i slutet av nästa vecka. Ska bli skönt att få ett hem :-) Dessutom är det massor av olika formulär som ska fyllas i och man måste ta fram massor av kopior när man söker lägenhet vilket gör det extra skönt att det troligtvis redan är fixat.
Dagen idag har annars bestått av att kolla på lägenheter och fixa telefonkort. Men nu blir det snart att lämna Sophies kontor för en bit mat och en öl eller två.
Livet i Sydney börjar ta form!!
Vill också tack för de fina kommentarerna!! :-)

Good Morning Sydney!

Så är vi då framme i Sydney.
Resan gick bra även om Singapore Airlines har sjunkit ganska mycket i mina ögon, men det kan vi ta sen.
Väl framme i Sydney tog vi oss till vår tillfälliga bostad som visade sig vara bra mycket större och bättre än vi trodde. Se bilderna nedan på utsikten :-)
I dag på morgonen tog vi en snabb frukost och sitter nu på Sophies kontor som ligger 5 min promenad från lägenheten.
Nu är det bara att sätta igång med allt som måste fixas. Bank, telefon, bostad m.m
Vi har inte internet i lägenheten just nu men förhoppningsvis kan jag få följa med Sophie till kontoret fler gånger :-)
Hörs snart igen!!
Utsikten från vår tillfälliga bostad!

Efter helgen så.....

Nu börjar det faktiskt kittla lite. Även om inte ens vi själva nog riktigt fattat vad vi ska göra på tisdag så börjar det kännas lite i magen.
Idag jobbar Sophie sin sista dag på kontoret i Lund och i onsdags sålde vi Sophies bil. Den bil som tagit henne mellan Laröd och Lund i drygt 3 år. Så nog börjar man fatta att något är på gång.
Veckan har bestått av att fixa allt det där som måste göras. Adressändring, uppsägning av radiotjänst, försäljning av diverse ting och inte minst städning och nerpackning i lådor, av det som inte redan är skickat till Australien.
Vi har fått bekräftat att containern är framme i Sydney. Så nu får vi bara hålla tummarna för att allt är helt........
Har även bokat en första visning av lägenhet i Sydney. Ringde agenten sent igår kväll och på fredag nästa vecka ska vi kolla på minst en av de lägenheter han hade lediga.
Kan även berätta att jag ska spela innebandy med Northern Beaches Stingrays. Dom blev eld och lågor när dom hörde att jag kommer från Sverige. Får hoppas att jag inte drar ner hela Sveriges rykte när dom får se mig spela :-)
Ikväll kommer Jessic och Daniel hit och på söndag blir det avskedsmiddag med föräldrar och syskon. Så nog börjar det kännas att något är på gång.
Här har Sophie suttit många timmar. Men nu är det slut med det!

RSS 2.0