Soliga Sydney!!

Efter två ganska mulna dagar, vilket inte gjorde något då vi hade mycket att fixa, så har solen återkommit till Sydney. Nu känner man igen den skinande staden!
Äntligen har jetlagen börjat lägga sig så man vaknar inte pigg som en nötkärna mitt i natten längre. Nu i morse vaknade jag faktiskt inte förrän 7,30 vilket är rekord så här långt.
Gårdagen ( lördagen) startades med en tidig frukost med utsikten över Sydney med en stigande sol i horisonten. Sen tog vi för första gången sen vi kom hit över bron in till centrala Sydney för lite shopping av sommar och buisnesskläder. Det var härligt att få på sig shorts och havaianas som en riktig aussie.
Vi tog sen båten ut till Manly där vi slog oss ner på en bänk med lite nyinköpta jordgubbar och bara slappade. Efter en kopp kaffe på ett lite café så påbörjade vi en promenad mot Fairlight där Sophies kollega Finn bor. Då ringde plötsligt telefonen med vårt Aussienummer, vilket inte har hänt så ofta än. Det var mäklaren för den lägenhet som vi förhoppningsvis får som meddelade att ägaren hade godkänt oss. Så nu är det klart. Vi flyttar in i slutet av kommande vecka. Det ska bli underbart att få ett eget hem med egna möbler!
Promenaden vidare till Finn och Maria blev nu mycket enklare. Vi skulle dit för att hämta vår väska som vi lämnade där när vi var och rekade i december. Dom hade fullt med vänner på besök och vi blev bjudna på en god lax pasta och bubbel. Mycket trevligt och gott. En av de som var på besök var Ann som tidigare hade bott två år i Sydney. Det är bra och skönt att kunna få tips och vägledning av folk som redan bor eller har bott här. Gör allt lite enklare. Det är ju trots allt ganska mycket nytt ändå.
ust nu är Sophie uppe på kontoret och jobbar undan lite och jag tvättar och städar lite. Sen blir det nog en första runda till beachen eller nåt.
Såg att en Helsingborgare vann Melodifestivalen. Inte min favorit kanske men han är ju trots allt från Hbg, så det var väl bra.
Ser fram emot kommande vecka. Ska försöka uppdatera med lite bilder från lägenheten så fort vi kan.
Får bli lite mindre strolek bilderna från gårdagen då vår internetuppkoppling här är mindre bra. Men klicka på dem så blir dom lite större.
Sophie på Manly promenaden Hemma hos Finn och Maria Soliga Sydney!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0